Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Дніпрі відкрився перший в Україні тренінговий центр з підготовки інспекторів з дотримання прав людини
Опубліковано 12 червня 2019 року о 13:53

Їх готуватимуть для роботи в умовах ізоляторів тимчасового тримання Національної поліції. Це дасть змогу поліпшити взаємодію поліції і затриманої особи. Про це сьогодні, 12 червня, повідомив заступник Голови Національної поліції Костянтин Бушуєв.

Відкриття тренінгового центру відбулося на  базі ізолятора тимчасового тримання № 1поліції  м. Дніпро. У відкритті взяли участь керівники ГУНП,  керівник Міжнародного фонду «Відродження» Роман Романов, представники громадських організацій «Експертний центр з прав людини», «Українська фундація правової допомоги» та правоохоронних органів.

За словами Костянтина Бушуєва, тренінговий центр в рамках проекту Custody Records дасть можливість підвищити кваліфікацію та отримати нові професійні навички співробітникам поліції 125 ізоляторів тимчасового тримання Національної поліції України.

«Метою проекту є запровадження нових методів співпраці співробітника поліції та затриманої особи. Система дає можливість віддаленого контролю за дотриманням прав затриманих громадян. Технічне обладнання, процедури контролю, цілодобова відеофіксація даних та зручний спосіб внесення і обробки інформації дозволяє відстежувати всі дії по відношенню до затриманих під час їхнього перебування в ізоляторі тимчасового тримання», - зазначив Костянтин Бушуєв.

Завдяки впровадженню системи Custody Records створені всі умови для запобігання порушенням прав затриманих протягом всього часу перебування в ізоляторі. Сьогодні Сustody Records працює на базі чотирьох ізоляторів тимчасового тримання у містах  Дніпро, Херсон, Кропивницький та Сарни. Тут створено систему повного контролю процесу перебування особи в умовах ізолятора. В планах Нацполіції - поширення функціонування цієї системи взаємодії поліції та затриманих осіб на кожен ізолятор тимчасового тримання.

«Поступово запровадження Сustody Records охоплює нові міста та регіони України. Потреба у навчанні персоналу ITT буде щороку збільшуватись, тому виникла потреба створити належні умови для якісної підготовки кадрів», - підкреслив Костянтин Бушуєв.

У 2018 році через ІТТ, в яких впроваджено систему  Сustody Records, пройшло майже 5 тисяч осіб. Понад 1 тисяча осіб були поміщені до ізоляторів як затримані за підозрою у вчиненні злочину. Кожна особа, що потрапила до ІТТ, перебувала під опікою системи Сustody Records.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux