Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
78 квартирних крадіжок розкрили з початку року поліцейські області
Опубліковано 12 березня 2019 року о 14:46

Надійні замки, міцні двері, решітки на вікнах, встановлення сигналізації та доброзичливі сусіди. Поліція радить подбати про безпеку власного житла, а в разі проникнення в домівку – відразу звертатися до поліції. 

Про це під час прес-конференції розповів Олександр Тарасенко – начальник відділу організації розкриття злочинів проти власності УКР ГУНП в Дніпропетровській області. 

«У лютому працівниками Дніпровського відділу поліції було затримано групу квартирних крадіїв, до якої входили троє мешканців міста Дніпра. На рахунку зловмисників 5 епізодів крадіжок з проникненням у домоволодіння на території області. Крадіїв затримали в Новомосковську під час вчинення злочину. Наразі перевіряється причетність затриманих до вчинення аналогічних злочинів в регіоні», - повідомив Олександр Тарасенко.

Загалом, за два місяці поточного року в Дніпропетровській області зареєстровано 265 фактів квартирних крадіжок, з яких 78 кримінальних проваджень, у яких повідомлено про підозру злочинцям. За статистикою, найбільше квартирних крадіжок реєструється у спальних районах міст області: Соборний, Індустріальний та Шевченківський район м. Дніпра, Саксаганський та Покровський район Кривого Рогу та центральні райони м. Кам’янське.

«Найелементарніші правила безпеки, які допоможуть убезпечити ваше житло: двері повинні бути надійні та відкриватися назовні. Також доцільно встановити камеру відео-спостереження у під’їзді та при можливості обладнати квартиру системою сигналізації. Якщо ви мешкаєте на першому чи другому поверсі, вікна необхідно оснастити решітками», - додав начальник відділу організації розкриття злочинів проти власності.
За словами поліцейського, в основному, квартирні крадії проникають до житла шляхом підбору ключа, або зламу замка спец приладами чи саморобними пристроями, або знявши двері з петель. Щодо приватних будинків, то до них найчастіше зловмисники обирають шлях через вікно. 

«В разі, коли ви стали жертвою квартирних крадіїв, відразу телефонуйте за номером «102». Окрім цього, не варто заходити в кімнату, порушувати обстановку місця події й торкатись до речей. Можливо квартири ваших сусідів обладнані камерами відео-спостереження, ця інформація буде корисною поліції. Також, у разі викрадення речей або техніки, які мають документи та номерні знаки, їх необхідно надати правоохоронцям для впізнання викраденого майна», - зазначив Олександр Тарасенко.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області
 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux