Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські та активісти зафарбували «наркорекламу»
Опубліковано 22 березня 2019 року о 14:02

22 березня поліцейські та волонтери об’єднались в рамках Всеукраїнській профілактичній акції «Відповідальність починається з мене», з метою припинення розповсюдження наркотиків у м. Дніпро. Разом вони зафарбовували «рекламу» психотропних та наркотичних речовин на фасадах будівель поблизу освітніх закладів Амур-Нижньодніпровського району м. Дніпра.

У  заході взяли участь працівники Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Дніпропетровській області, поліцейські сектору превенції Амур-Нижньодніпровського відділення поліції та члени громадських організацій, які займаються підтримкою та реабілітацією наркозалежних, та людей, які потрапили в складні життєві обставини. 

«Ми плануємо проводити спільні профілактичні заходи на постійній основі. В першу чергу такі рейди проходять поблизу шкіл та дошкільних навчальних закладів району. Поліція закликає мешканців міста долучатися до подібних акцій та у разі виявлення осіб, які наносять написи з «накрорекламою» на будівлях - звертатися до поліції», -  розповів начальник  сектору превенції Амур-Нижньодніпровського відділення поліції Олександр Софійченко.

Нагадаємо, що за виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів передбачена кримінальна відповідальність у вигляді  та позбавлення волі (ст. 307, ст. 309 Кримінального Кодексу України).  Щодо осіб, які займаються нанесенням фарбами «наркореклами» на міських фасадах, то до них застосовується покарання у вигляді штрафу (відповідно до за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

«Слід зазначити, що зафарбування написів з "рекламою" каналів збуту наркотичних засобів – це також боротьба з накрозлочинністю, до якої може долучитися кожен. Поліція висловлює подяку небайдужим мешканцям міста та громадським організаціям, які допомагають нам припинити розповсюдження наркотичних засобів, знищивши наркорекламу» - додав заступник начальника УПД ГУНП в Дніпропетровській області Павло Ярошкін.  

«Наше спільне завдання – інформувати молодь щодо пагубного впливу наркотиків та звернути увагу населення на проблему їх розповсюдження через мережу Інтернет. Тому сьогодні волонтери та правоохоронці вийшли на вулиці міста, щоб ліквідувати написи, які можуть спонукати громадян до придбання наркотиків». – повідомив Юрій Лавров – керівник громадської організації «Снайпер».

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux