Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Кривому Розі судитимуть членів злочинної організації, які збували амфетамін
Опубліковано 05 лютого 2021 року о 16:49

Організатором виявився колишній правоохоронець. У кожного учасника була своя функція – контроль за розповсюджувачами амфетаміну в конкретному районі міста, функціонуванням так званих «магазинів», формування клієнтської бази, розсилка повідомлень про зміну номерів для подальшого прийому замовлень у «магазині», збут психотропів кінцевому покупцю.

https://www.npu.gov.ua/assets/userfiles/2021/02/05/krivirognarko_05022021_.jpg

Відомо, що одночасно працювало три «магазини», за якими було закріплено по одному оператору: кожен із них приймав до 600 замовлень в день. Ціна «товару» коливалася від 180 до 200 гривень за «дозу», залежно від кількості замовлень. Щоденний прибуток з одного такого «магазину» сягав 40 тисяч гривень.

Знешкодили наркоугруповання оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області з колегами-правоохоронцями. Вночі з 13 на 14 травня 2020 року вони затримали організатора та учасників наркоугруповання у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.  Тоді в результаті проведених заходів поліцейські вилучили амфетаміну майже на півтора мільйони гривень, кошти загальною сумою 145 тисяч гривень та обладнання, ваги та зіп-пакети для пакування психотропів.

https://www.npu.gov.ua/assets/userfiles/2021/02/05/krivirognarko_05022021_2.jpgНаразі досудове розслідування, яке здійснювали слідчі обласного управління поліції, завершено. Обвинувальний акт відносно організатора членів злочинної організації скеровано до Центрально-міського районного суду м. Кривий Ріг.

Їм інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України.

https://www.npu.gov.ua/assets/userfiles/2021/02/05/krivirognarko_05022021_1.jpg

У разі доведення вини в суді, обвинувачуваним може  загрожувати до дванадцяти років позбавлення волі.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux