Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Дніпропетровщині поліцейські затримали групу осіб, які викрали чоловіка та вимагали у нього гроші
Опубліковано 13 травня 2020 року о 15:06

Жертву тримали у квартирі у м. Першотравенську, де били та вимагали півмільйона гривень. Коли чоловік погодився знайти гроші, його відвезли додому та пообіцяли незабаром повернутися. Чоловік одразу звернувся за допомогою до поліції.

Як встановили поліцейські Павлоградського відділу поліції, 11 травня о 05:00 до 37-річного жителя м. Тернівка зателефонував знайомий, який попросив допомоги з машиною. На автодорозі між селами у Павлоградському районі, куди приїхав потерпілий, на нього чекала група молодих людей з битами.  Вони одразу напали на чоловіка та стали бити. Потім зв’язали, поклали у багажник, зав’язали очі та повезли до м. Першотравенська. При цьому відібрали мобільний телефон, документи та автомобіль.

На пошуки зловмисників було залучено весь особовий склад карного розшуку Павлоградського відділу поліції. Вони встановили, що до складу злочинної групи входило п’ять чоловіків віком від 20 до 35 років. Троє з них раніше вже притягувались до кримінальної відповідальності.

В ході відпрацювання міста Першотравенська поліцейські виявили автомобіль потерпілого, за кермом якого перебував 28-річний місцевий житель. Під час огляду речей у водія вилучили особисті речі потерпілого.

Згодом правоохоронці встановили та затримали ще трьох учасників угруповання. Наразі чотирьох вимагачів затримано у порядку ст. 208 КПК України. Вони поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Особа п’ятого нападника встановлена, проводяться заходи для його затримання. Поліцейські вилучили знаряддя злочину - биту, автомобіль та документи зловмисників. Також було виявлено мобільний телефон потерпілого, який зловмисники заклали у ломбард.

Затриманим інкримінують злочини, передбачені ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 187 (розбій), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом). Їм загрожує позбавлення волі строком до 12 років. Поліція перевіряє чоловіків на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території Дніпропетровської області. Триває слідство.

Зараз у суді вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області за матеріалами Павлоградського ВП


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux