Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Навчання спецпризначенців: бійці «КОРДу» пройшли бойове злагодження
Опубліковано 10 вересня 2022 року о 13:35

У пріоритеті - відпрацювання тактики дій малих і середніх груп на  відкритій та міській місцевості із використанням бронетехніки, важкого озброєння і можливостей авіарозвідки, а також розмінування територій і надання домедичної допомоги. 

На броньованій техніці та у повній екіпіровці спецпризначенці вирушили на полігон, аби в умовах, максимально наближених до реальних, відпрацювати виконання бойових завдань, у тому числі викриття диверсійно-розвідувальних груп та затримання небезпечних злочинців. 

За словами заступника начальника департаменту «Корпус оперативно-раптової дії» Національної поліції України Івана Худоби, війна внесла корективи у підготовку особового складу, адже з’явилося багато нових напрямків роботи: 

«Це стосується вивчення важкого озброєння - гранатометів, крупнокаліберних кулеметів, використання БпЛА. Час і умови диктують нам, що потрібно робити і в якому напрямку тренуватися. Ми на місці не стоїмо, розвиваємося, тренуємося, готуємося і захищаємо свою державу. Не дарма кажуть: тренуйся так, як ти будеш воювати, воюй так, як ти тренуєшся». 

Під час тренувань спецпризначенці відпрацюють тактику дій малих і середніх груп на  відкритій та міській місцевості, а також розмінування територій і надання домедичної допомоги. 

 «Такі тренування допомагають покращувати бойову злагодженість підрозділів, відпрацьовувати алгоритм спільних дій та бути готовими виконувати всі завдання, - переконаний Іван Худоба.

За легендою цих навчань,  бійці КОРДу  «зачищали» міську забудову від російських окупантів. Попри те, що ворог умовний, усі дії підрозділу були максимально наближені до реальних.

«Ми намагаємося заняття проводити так, щоби все було максимально наближено до реальних обставини, які можуть виникати. Найскладніше – це пересуватися там, де міни і розтяжки.  Тому група робить це дуже обережно із залученням вибухотехніків, які розміновують територію».  - зауважив заступник керівника КОРДу. 

Під час відпрацювання бійці використовували броньовану техніку і важке озброєння. Аби точно вирахувати ворога за координатами -  залучили авіарозвідку.  Дії спецпризначенців координував оперативний штаб.

Керівник  навчань, начальник столичного КОРДу, розповів, що такі навчання проводяться постійно, а успішне виконання будь-якого завдання  залежить від підготовленості бійців: 

«Звичайно, навчально-бойова обстановка вносить свої корективи. Постріли, вибухи, поранені, дуже багато даних з різних позицій.  У цій обстановці важливо оперативно зорієнтуватися і правильно приймати рішення. Важливим елементом під час таких навчань є вміння бійців комунікувати між собою на позиціях і обмінюватися інформацією - тільки тоді можна безпечно і якісно виконати завдання».

Навчання, максимально наближені до реальних завдань, важливі для бійців, адже дають можливість випробувати свої вміння та сили і на практиці відпрацювати всі алгоритми.

«Такі збори покращують бойову та  службову злагодженість підрозділів. Для нас як поліцейського спецпідрозділу  це завжди актуально, тому що нашим пріоритетом є робота в місті, в житлових кварталах і забудовах. Звісно, були помилки, але в цілому всі відпрацювали на відмінно», - зазначив спецпризначенець.

 

Управління комунікації Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux