Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Три кримінальні провадження щодо порушень виборчого процесу в Дніпропетровській області направлено до суду», - Олексій Брандис
Опубліковано 18 квітня 2019 року о 15:19

Про злочини, вчинені в день виборів, розповів під час прес-конференції заступник начальника слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області Олексій Брандис.

Поліцейський повідомив, що загалом з початку передвиборчого процесу в поліції Дніпропетровщини було відкрито 37 кримінальних справ, щодо правопорушень, пов’язаних  з виборчим процесом. На сьогоднішній день по 3 кримінальним провадженням досудове розслідування закінчено, обвинувальні акти щодо підозрюваних направлені до суду.

«Зокрема, 31 березня у Центральному районі м. Дніпро було зафіксовано факт винесення виборцем бюлетеня з приміщення виборчої дільниці. 22-річний дніпрянин сховав його до кишені куртки та намагався непомітно покинути будівлю, але був помічений членами виборчої комісії.

У Покровському районі м. Кривий Ріг жінка 1964 р.н. виявила бажання проголосувати на виборах Президента України за місцем мешкання, та після того, як віддала свій голос в приміщенні власної квартири, повторно проголосувала на виборчій дільниці, що прямо заборонено законом», - повідомив заступник начальника слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області.

За незаконне використання виборчого бюлетеня та голосування виборцем більше ніж один раз, передбачено кримінальну відповідальність за ч.1 ст. 158-1 Кримінального кодексу України. В обох випадках підозрюваним загрожує штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

«Крім цього, у Дніпрі поліцейські довели факт порушення з боку голови виборчої комісії на дільниці в Новокодацькому районі. У день виборів жінка пред’явила членам виборчої комісії довіреність від іншої особи, яка на той час перебувала закордоном, з метою проголосувати замість неї на виборах та отримала від голови другий бюлетень. Дії голови виборчої комісії були задокументовані та кваліфіковані за ч.2 ст. 158-1 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років», - розповів Олексій Брандис.

Поліцейський зауважив, що масових кримінальних правопорушень під час першого туру виборів Президента України в Дніпропетровській області виявлено не було.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux