Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Павлоградському відділі поліції призначено тимчасове керівництво та проводиться службова перевірка
Опубліковано 06 червня 2020 року о 11:25

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що у Павлоградському відділі поліції правоохоронці замість захисту і забезпечення безпеки громадян, займалися злочинною діяльністю.

«Внутрішня безпека НПУ, ДБР та СБУ провела слідчі дії. Результат розслідування – співпраця правоохоронців з наркоторговцями та іншими злочинцями. З сьогоднішнього дня ми починаємо тотальне відпрацювання регіону», - заявив Арсен Аваков.

Міністр наголосив, що мова йде не лише про Павлоградський відділ поліції, але й про інші правоохоронні органи області.

«Саме тому, на цю проблему ми будемо дивитись дуже комплексно – на взаємодію з усіма органами влади та між собою. Мене принципово не влаштовує розповсюдження наркотиків, як у всій Дніпропетровській області, так і в Павлоградському районі», - підкреслив він.

Міністр внутрішніх справ наголосив, що заступник міністра Олександр Гогілашвілі окремо координуватиме питання боротьби з наркозлочинністю в області.

Голова Нацполіції Ігор Клименко прийняв рішення про переформатування Павлоградського відділу поліції, разом з чотирма кущовими підрозділами, що до нього входять.

«Окрім розформування Павлоградського відділу поліції, будуть оптимізовані структури кримінальної поліції, превенції та підрозділів досудового розслідування. Особи, які претендуватимуть на керівні посади та особи, які проходять по базі внутрішньої безпеки, будуть змушені пройти процедуру перевірки на поліграфі. Після перевірок буде скорочено до 20% керівного складу», - заявив голова Нацполіції.

Наразі всіх працівників відділу вивели за штат. Окремо проводиться службова перевірка за фактом фальсифікації службових матеріалів.

Тимчасовим керівником відділку призначено начальника Департаменту внутрішньої безпеки полковника Ігоря Мартищука. Протягом наступних трьох тижнів буде сформовано нову команду, працівники якої пройдуть атестацію.

За рішенням голови НПУ, обов’язкову перевірку та переатестацію пройдуть близько 500 працівників Павлоградського відділу та його чотирьох підрозділів.

Заступник голови Нацполіції Вадим Троян очолить оперативний штаб, який проведе профілактичні заходи по відпрацюванню злочинності у регіоні. Вже наступного тижня планується посилити добові наряди та оперативні підрозділи, крім того ввести посилене патрулювання. Будуть розгорнуті додаткові контрольно-пропускні пункти, маршрути та пости. Окремо будуть проведені слідчі та розшукові дії, виявлятимуть осіб, які налагодили незаконне постачання зброї та боєприпасів.

Особливо пильну увагу приділять боротьбі з наркозлочинністю.

Нагадаємо, 4 червня працівники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України припинили діяльність злочинного угруповання, яке організував начальник Павлоградського відділу поліції.

За попередньою версією слідства, керівник відділу поліції спільно з підлеглими вирішили штучно наростити показники оперативно-розшукової діяльності, для чого вони фальсифікували матеріали кримінальних проваджень.
Зловмисники, зокрема, залякували й катували підозрюваних для отримання "потрібних" показань, фабрикували штучні докази для подальшого виявлення і швидкого розслідування неіснуючих злочинів.

Так, під час проведення понад 20 обшуків співробітники спецслужби вилучили матеріали фальсифікованих кримінальних проваджень, засоби для катувань та інші докази, що підтверджують злочинну діяльність співробітників поліції.

У рамках кримінального провадження, порушеного за ч.3 ст.28, ч.2 ст.365, ч.2 ст.307, ч.2 ст.372, ч.2 ст.383, с.255 Кримінального кодексу України, правоохоронці затримали сімох учасників угруповання, зокрема начальника Павлоградського відділу поліції.

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux