Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Відповідальність починається з мене». В поліції закликали долучитись до акції
Опубліковано 25 липня 2018 року о 14:45

Профілактика паління та вживання спиртних напоїв, недопущення продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім- така головна мета Всеукраїнської акції , яку презентували в Національній поліції Дніпропетровської області.

Поліція та представники обласної влади об’єднали свої зусилля задля пропаганди та утвердження здорового способу життя у молодіжному середовищі. Про це 25 липня під час прес- конференції повідомила начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП у Дніпропетровській області Ганна Карпеченкова.

«Головною метою акції «Відповідальність починається з мене» є підвищення свідомості та інформування населення міста щодо підвищення соціальної активності і зміцнення здоров'я, формування стійких мотивацій до самостійних занять фізичною культурою і спортом. Це системна робота і лише спільними зусиллями ми спроможні вплинути на молодь у виборі здорового способу життя»,- говорить заступник начальника управління молоді і спорту Дніпропетровської ОДА Владислав Яцук.

Працівники поліції закликають громадськість приєднатися до акції та повідомляти про випадки реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім у поліцію. Стосовно підприємців, які займаються продажом алкогольних напоїв та тютюнових виробів, то поліція нагадує про адміністративну відповідальність за їх продаж неповнолітнім.

«Споживання алкогольних напоїв неповнолітніми та тютюнопаління залишається однією з найгостріших проблем українського суспільства. Не маючи здорової альтернативи для проведення вільного часу, сучасні підлітки починають вживати алкоголь та палити. Споживання алкогольних напоїв підлітками дуже часто стає причиною правопорушень серед неповнолітніх. Так кожен п’ятий злочин вчинений неповнолітніми в Україні, скоєно у стані алкогольного сп’яніння», - наголосила Ганна Карпеченкова.

За словами начальника відділу ювенальної превенції з поліцейські виявили та зафіксували 470 фактів паління та 210 розпиття спиртних напоїв неповнолітніми. Складено 127 адміністративних протоколів на дорослих за доведення неповнолітніх до стану алкогольного сп’яніння та відкрито одне кримінальне провадження за систематичне втягнення неповнолітнього у пияцтво, що передбачене статтею 304 Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux