Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Долучився до бригади «Лють», щоб швидше звільнити свою державу від російського загарбника – поліцейський з Дніпропетровщини Олександр Маклаков
Опубліковано 26 березня 2023 року о 09:37

Вже понад місяць він тренується у складі штурмової бригади Національної поліції України «Лють», щоб стати сильнішим у боротьбі з ворогом. Слідчий відділення поліції № 2 Синельниківського районного управління поліції Олександр Маклаков прагне довести свої слова діями, тож одним з перших записався до бригади.

Лейтенант поліції розповідає, що вперше почув про набір від батька. «Ще на початку березня 2022 року батько став добровольцем Національної гвардії України, тож в перший місяць війни я також звернувся до військкомату. Хотів разом з батьком виступити на захист рідної землі. Але тоді мені відмовили - я був потрібніший тут як поліцейський. Коли почали формуватися бригади наступу з лав співробітників правоохоронних органів - одразу загорівся бажанням та прийняв рішення продовжити службу у цьому підрозділі» - каже він.

Зазначає, що дружина Дарина підтримала його вибір, адже у січні 2023 року сама підписала контракт з Національною гвардією України. Зараз вона служить тактичним медиком. «Тож це у нас родинне, бойовий склад характеру та бажання захистити рідну землю. Перемогу потрібно наближати не словами, а діями» - зазначає поліцейський.

Вдома на тата з мамою з нетерпінням чекатиме маленький син Матвій. «Хочу своїми діями наблизити нашу перемогу, щоб моя дитина більше ніколи не знала, що таке війна» - розповідає він.

Зараз Олександр Маклаков проходить вишкіл за трьома основними напрямками: тактика, вогнева підготовка і тактична медицина. «Наші інструктори мають реальний бойовий досвід і за цей час вже навчили нас багатьох потрібних навичок - зазначає правоохоронець про свою підготовку. - Зараз наш батальйон складається з самих добровольців, які зробили усвідомлений вибір, мають цінності та переконання. Серед них – багато моїх земляків з Дніпропетровщини, тож я почуваю себе цілком впевнено у колі однодумців. Знаю, що на цих людей завжди можна покластися, як у житті, так і в бою».

Саме лють до ворога об’єднала нас у штурмовій бригаді Національної поліції «Лють». Це те, що всі ми зараз відчуваємо – підсумовує поліцейський.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux