Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Кіберполіція викрила працівників торгових майданчиків у копіюванні даних банківських карток клієнтів
Опубліковано 09 січня 2019 року о 14:52

Група зловмисників діяла у місті Дніпро.  За час своєї діяльності вони встигли ошукати громадян майже на півмільйона гривень. Наразі двом із них вже оголошено про підозру.

Працівники Придніпровського управління Департаменту кіберполіції спільно з детективами поліції Дніпропетровщини, за процесуального керівництва обласної прокуратури, викрили групу осіб, які за допомогою спеціального технічного обладнання спустошували банківські рахунки громадян.

Працівники кіберполіції встановили, що до складу групи входило троє мешканців Дніпра. Організатором групи виявився 26-річний місцевий мешканець, який залучив до злочинної діяльності двох спільників – 27-ми та 30-ти років, один із яких був правоохоронцем.

Для реалізації своєї злочинної діяльності зловмисники тимчасово працевлаштовувалися у закладах харчування та роздрібної торгівлі на території Дніпропетровської області. Маючи доступ до POS-терміналів, якими розраховували клієнтів, спільники приховано встановлювали пристрій для зчитування інформації з банківських карток (скімер). З його допомогою зловмисникам вдавалося незаконно копіювати інформацію з клієнтської картки.

З використанням комп’ютерної техніки та спеціалізованих приладів, зловмисники записували отриману банківську інформацію на підконтрольні пластикові картки. Після виготовлення дублікату картки, вони знімали гроші з рахунків потерпілих  у банкоматах міста Дніпро. Для того, аби їх неможливо було ідентифікувати учасники групи використовували маски та одяг, що максимально закривав обличчя.

Правоохоронці провели 11 санкціонованих обшуків. За їх результатами вилучено скімінговий пристрій, комп’ютерну техніку та скомпрометовані картки. Вилучену техніку направлено на експертизу.

Двом учасникам групи вже оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 (крадіжка) та ч. 2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) КК України. Вирішується питання щодо оголошення підозри третьому учаснику злочинної групи.

Спільникам загрожує до восьми років ув’язнення.

Департамент кіберполіції Національної поліції України
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux