Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Кривому Розі поліція викрила групу осіб, які скоїли серію крадіжок з гаражів
Опубліковано 23 квітня 2021 року о 14:07

На рахунку зловмисників близько 30 фактів викрадень державних номерних знаків, автомагнітол, велосипедів, а також професійного електроінструменту — до мопедів. 

Як з’ясувалося, починаючи з січня 2021 року один із чоловіків пошкоджуючи замки та зламуючи двері проникав до гаражного приміщення та викрадав цінне майно. Після чого викрадене передавав своїм спільникам, для подальшого продажу. 

22 квітня під час скоєння чергової крадіжки на території Довгинцівського району поліцейські затримали крадія. Ним виявився 35-річний місцевий мешканець, який у минулому вже відбував покарання за аналогічні злочини.

В той же день, оперативники відділення поліції №3 (Покровське) спільно з працівниками Криворізького районного управління поліції провели чотири санкціонованих обшуки за  місцем мешкання затриманого та його спільників. 

В результаті обшуків вилучили велику кількість речових доказів, а саме: електричні інструменти, державні номери, автомобільні шини, велосипеди, двигуни, рибальські снасті та мопеди.

Правоохоронці затримали підозрюваного в порядку статті 208 КПК України. Враховуючи кримінальний досвід останнього, суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Відносно двох інших чоловіків, які причетні до зберігання викраденого вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у злочинах передбачених ст. 185 (крадіжка) та ст. 198 (придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Наразі, слідчі продовжують досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення або сховище). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести роки. 

Також, правоохоронці проводять заходи направлені на встановлення та затримання інших осіб, які можуть бути причетні до вказаної злочинної діяльності.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області 
за матеріалами Криворізького районного управління поліції

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux