Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Міграційна поліція України, Європол та громадські організації визначили алгоритми протидії торгівлі людьми щодо українців, які виїхали закордон через війну
Опубліковано 05 квітня 2022 року о 16:59

Про це йшлося під час засідання Міжнародного круглого столу з питань запобігання торгівлі людьми, зокрема щодо громадян України, які вимушено виїхали закордон внаслідок військового вторгнення росії. Від Нацполіції участь у засіданні взяло керівництво Департаменту міграційної поліції та представник Національної поліції України в Європолі.

Загалом участь у засіданні взяли понад 60 представників правоохоронних органів 28 країн-членів Євросоюзу, України та Молдови, а також координатори проєктів недержавних громадських організацій (НГО) «А21-Україна» та «Missing Children Europe», які спеціалізуються на попередженні торгівлі людьми та наданні допомоги її жертвам.

Учасники розповіли про широкий спектр заходів, здійснених державними органами та громадськими організаціями кожної з країн-партнерів, спрямованих на забезпечення безпечних умов перебування українців, які вимушені виїхати за кордон. 

Окрім того, під час заходу активно обговорювалася ситуація, яка склалася щодо вимушено  переміщених громадян України, які ризики можуть їх чекати, зокрема у зв’язку з тим, що наразі українці закордоном перебувають в уразливому стані і можуть потрапити в ситуації, пов’язані з торгівлею людьми. 

Особливу увагу було приділено організації контролю за переміщенням до країн Євросоюзу дітей, насамперед вихованців інтернатів та дитячих будинків.

Т.в.о начальника Департаменту міграційної поліції Ігор Малахов зауважив, що Нацполіція цінує підтримку Європолу та країн-учасниць ЄС у співпраці за цим напрямком.

«Ми отримали кілька сигналів щодо можливого потрапляння українців у торгівлю людьми, проте після спільних міждержавних перевірок такі факти не підтвердилися. Спільні заходи на цьому напрямку триватимуть і матимуть свій розвиток. Наприклад, зараз ми оперативно вивчаємо можливість направлення українських поліцейських до країн ЄС для сприяння нашим співвітчизникам отримання поліцейської допомоги і захисту, а також більш ефективної комунікації з місцевими правоохоронцями», - повідомив Ігор Малахов. 

За результатами круглого столу учасники визначили алгоритм обміну інформацією між правоохоронцями та недержавними громадськими організаціями, зокрема щодо ідентифікації можливих жертв торгівлі людьми. 

Також учасники визначили подальші кроки для зміцнення взаємодії між поліцією України, Європолом та громадськими організаціями в напрямку міждержавного підходу стосовно попередження та боротьби з торгівлею людьми.

Управління комунікації 
Національної поліції України 
за матеріалами Департаменту міграційної поліції 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux