Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Дніпропетровщині поліцейські викрили дві групи злочинців, які на замовлення російських агентів перешкоджали діяльності Сил оборони України
Опубліковано 20 серпня 2024 року о 16:00

На рахунку п’яти затриманих - серія підпалів автомобілів українських захисників, вчинених на території міста Дніпра та Кривого Рогу.

Поліцейські Дніпропетровської області та Служби безпеки України припинили злочинну діяльність поплічників рашистів, які займалися підпалами військових автомобілів. Трьох зловмисників затримали в ніч на 11 серпня після підпалів двох військових автомобілів на території Нижньодніпровського та Індустріального районів міста Дніпра. Загалом на їх рахунку - п’ять підпалів автомобілів військовослужбовців, призначених для виконання завдань на передовій та нищення ворога.

Поліція Дніпра встановила, що на співпрацю з агентами рф погодились жителі Дніпра віком 21, 22 та 23 роки. Наприкінці липня вони отримали пропозицію створювати контент для ЗМІ рф - знімати відео та надсилати процес підпалу військових автомобілів. За виконання всіх інструкцій мали отримати гроші від кураторів. Замість цього, отримали підозри та строки за ґратами.

Ще двох чоловіків, причетних до підпалу автомобіля військовослужбовця, поліцейські затримали у м. м. Кривий Ріг. За грошову винагороду вони облили військовий Ford легкозаймистою рідиною та підпалили. Вогнем пошкоджено моторний відсік та частково передню частину кузова. Злочин стався 2 серпня близько 05.50 на одній із вулиць у Центрально-Міському районі м. Кривий Ріг. Цього ж дня поліцейські затримали двох 31-річних місцевих жителів, причетних до скоєння злочину. Слідчо-оперативна група поліції вилучила з місця злочину речові докази, за якими призначено ряд судових експертиз.

Контрдиверсійні заходи проводили оперативники кримінальної поліції та співробітники Національної поліції України спільно із СБУ у Дніпровській області за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної та Криворізької центральної окружної прокуратури. До затримання причетних до злочинів осіб були залучені бійці Національної гвардії України та групи поліцейських з превентивної діяльності.

Матеріали кримінального провадження були скеровані до Служби безпеки України відповідно до їх підслідності. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки України повідомили усім фігурантам про підозри за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань). Крім цього, криворізьким зловмисникам вручено повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

#кримінальний_аналіз

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області за матеріалами Дніпровського та Криворізького районного управління поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux