Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Подбайте про безпеку дитини: поліція Дніпропетровщини нагадує правила особистої безпеки на вулиці та під час сигналу «Повітряна тривога»
Опубліковано 08 вересня 2022 року о 14:03

Правоохоронці ювенальної превенції Новомосковська та Синельникове поділилися порадами для маленьких українців, щоб їх перебування поза  межами місця проживання було більш безпечним.

Важливо  пам’ятати, що у будь якому разі,  перебуваючи  на вулиці, перетинаючи дорогу шляхом  до улюбленого гуртку  або до репетитора, катаючись на велосипеді або  гуляючи в  міському парку  потрібно постійно бути уважним та обачним!

Поради дітям: Важливо!
Завжди необхідно перебувати на зв’язку із батьками. Під час  руху до обраного місця, завжди обирати  безпечний та людяний маршрут, який  напередодні обговорити із батьками.

Ніколи не вибігати на дорогу, ніколи не стояти впритул дороги та ходити біля проїзної частини дороги.  Переходити дорогу лише в дозволених місцях. 

Під час перетину дороги зосередитись та подивитися по сторонах, для  повного розуміння  обстановки на проїзній частині не  користуватися гаджетами, зняти капюшон та навушники.

Перебуваючи на вулиці, у разі отримання сигналу «Повітряна тривога», одразу прямувати до найближчого укриття. Не соромтеся спитати у дорослих, де  знаходиться безпечне місце неподалік вашого місця перебування.

Поради батькам: Важливо!
Говорить із дітьми про різні ситуації, які можуть відбуватися під час їх знаходження поза домом.

Повторіть з малечею правила дорожнього руху та поведінки в громадських місцях. Нагадайте як необхідно поводити себе із незнайомими людьми.

У зв’язку із тим, що на вулиці раніше починає темнішати по можливості зафіксуйте на дитячому одязі, рюкзаку, велосипеді світлоповертальні елементи, які нададуть змогу дітям  бути   більш помітним у темну  пору доби.
Завжди знайте про місцезнаходження своєї дитини, коли ви на роботі. 

Ось такі важливі правила нагадали керівники ювенальної превенції Новомосковська та Синельникове Тетяна Шейєрман та Володимир Шило.

Діти - наше життя та наше майбутнє, це найцінніший скарб нашої нації. Тому найголовніша задача суспільства та поліції забезпечити безпеку наших маленьких громадян.


Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області
за матеріалами Новомосковського РВП та Синельниківського РУП

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux