Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Дніпропетровщині поліція викрила групу осіб, яка газ для потреб населення продавала через мережу підпільних АЗС
Опубліковано 13 лютого 2020 року о 13:24

За попередніми даними сума завданих державі збитків сягає десятків мільйонів гривень.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області Нацполіції спільно з обласною прокуратурою викрили організовану групу осіб, які безпідставно отримували скраплений газом передбачений для потреб населення, негазифікованих районів та в подальшому реалізовували його через мережу підпільних заправних станцій.

Під час документування протиправної діяльності осіб правоохоронці встановили, що з метою отримання скрапленого газу для потреб населення через спеціалізовані аукціону підозрювані створили комерційну структуру. Також до органів місцевого самоврядування подавали підроблені списки звернень громадян не газифікованих районів Дніпропетровської, Запорізької та Миколаївської областей про потреби газу, які, начебто, звернулися до їх товариства.

Скраплений газ, придбаний за ціною для потреб населення, продавали через мережу підпільних АЗС, але вже за ринковими цінами.

Аби приховати свою злочинну діяльність, частину коштів вносили на рахунки комерційної структури, котрі, нібито, були отримані від споживачів. Натомість, ці споживачі,мешканці не газифікованих районів трьох областей,взагалі не отримували скраплений газ для свої побутових потреб.

За попередніми даними сума завданих державі збитків сягає десятків мільйонів гривень.

У середу, 12 лютого, за рішення суду оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області Нацполіції спільно з прокуратурою Дніпропетровської області провели обшуки за місцями мешкання фігурантів та осіб, що також можуть бути причетні до злочинної діяльності, а також в офісах комерційних структур та за місцем реалізації скрапленого газу.

За їх результатами вилучено підроблені звіти з реалізації скрапленого газу, «чорнові» записи, 15 тисяч доларів США та 80 тисяч гривень, незареєстровану зброю, гранату, та спеціалізовані автомобілі для перевезення скрапленого газу. 

Цього ж дня шістьом посадовим особам комерційної структури було повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України –ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах,організованою групою).

Наразі прокуратура Дніпропетровської області звернулась до суду з відповідним клопотанням про обрання підозрюваним запобіжних заходів танакладення арешту на їх майно.

Під час проведення досудового розслідування також буде перевірятися  причетність до цього злочину  посадових осіб органів державної влади.

Слідство триває.

 

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux