Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Дніпрі поліцейські із спецпризначенцями затримали групу автомобільних крадіїв
Опубліковано 12 вересня 2018 року о 12:06

Любителів чужих автівок затримали шостого вересня при спробі поїхати з місця злочину на щойно викраденому автомобілі. Зловмисників зупинили прямо посеред мосту.

Подробиці операції по затриманню автовикрадачів 12 вересня під час прес-конференції розповів заступник начальника Дніпровського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області Сергій Бухінник.

«Впродовж декількох місяців поліцейські проводили оперативно-розшукові заходи щодо встановлення групи осіб, які займалися викраданням автомобілів у Дніпрі. А шостого вересня нам вдалося їх затримати. Чоловіки незаконно заволоділи автомобілем «ВАЗ 2113» у дворі житлових будинків на проспекті ім. О. Поля. Маючи інформацію, що вони можуть бути озброєні, до операції по затриманню були залучені працівники полку спеціального призначення», - говорить Сергій Бухінник.

Всі троє затриманих - місцеві жителі 26-30 років. За адресами їх мешкання та у місцях ймовірного збуту викраденого, поліцейські провели обшуки, в ході яких вилучили автомобіль «ВАЗ 2111», який перебував у розшуку як викрадений, інструменти для зламу автомобілів та документи на викрадені транспортні засоби. Крім цього, у домівці одного зі співучасників було виявлено боєприпаси та наркотичні речовини. Всі речові докази та заборонені в обігу предмети вилучено.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Відповідно до санкції цієї статті викрадачам загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Підозрювані знаходяться під вартою на час досудового розслідування. Слідчі розшукові дії за фактом угонів у Дніпрі тривають та з’ясовується причетність затриманих осіб до вчинення інших злочинів на території міста.

«З початку року по області скоєно 508 незаконних заволодінь автотранспортом, з яких 177 злочинів розкрито. За аналогічний період минулого року зареєстровано 770 таких кримінальних злочинів та розкрито 180. Найчастіше зловмисники викрадають недорогі автомобілі, такі як ВАЗ 2111, 2113, Деу Ланос, а з елітних домінують Лексус та Тойота», - розповів Сергій Бухінник.

Поліцейський звернувся до автовласників потурбуватися про безпеку та цілісність власних автівок і не залишати їх у дворах багатоповерхівок. В разі, коли автомобіль знаходиться у власному гаражі і ви тривалий час ним не користуєтесь, то систематично навідуйтеся до гаражу. Водіям, які ставлять свої автомобілі на стоянки під охороною, поліцейські радять обов’язково заключити договір на таку послугу та щоразу брати чек за надану послугу. Ну і звичайно ж потурбуватися про облаштування автомобіля сигналізацією.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області за матеріалами Дніпровського відділу поліції

 

 
 
 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux