Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Дніпрі поліція викрила організаторів мережі порностудій
Опубліковано 18 липня 2018 року о 20:00

Працівники обласного Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми (УБЗПТЛ) виявили кілька місць розміщення цих студій, а також затримали понад 20 моделей. Під час санкціонованих обшуків виявлено і вилучено речові докази.

У березні цього року оперативники УБЗПТЛ поліції Дніпропетровської області отримали інформацію про функціонування мережі онлайн-порностудій. За цією інформацією слідчі обласної поліції внесли інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань, кваліфікувавши дії зловмисників за ч. 3 ст. 302 Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає кримінальну відповідальність за створення або утримання місць розпусти і звідництво.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що мережу порностудій організував 39-річний мешканець м. Дніпро. Йому в цьому допомагала 31-річна місцева мешканка. 

Чоловік здійснював загальне керівництво групою, зокрема – координував дії учасників групи в частині контролю роботи повій, підшукування нових «співробітниць», ведення бухгалтерії, виплати грошей членам групи тощо. У цьому йому активно допомагала жінка-співорганізатор.

Члени групи орендували житло на довгостроковій основі, придбавали необхідне обладнання, а також здійснювали рекламу свого «бізнесу». Крім того, зловмисники активно втягували у свою діяльність дівчат та молодих жінок.

В ході документування дій зловмисників поліцейські встановили шість місць розташування порностудій. Вказані квартири використовувалися для надання сексуальних послуг клієнтам. При цьому встановлено факти залучення до роботи порностудій і неповнолітніх.

Оперативники і слідчі виявили 22 жінки, залучених до роботи порностудій як веб-моделі. За встановленими адресами, а також в автомобілі, що належить зловмисникам, правоохоронці провели санкціоновані судом обшуки. Під час процесуальних дій виявлено і вилучено 18 комплектів техніки, серед яких веб-камери, комп’ютерна техніка та інші речові докази. Загальна вартість вилученого обладнання – 300 тисяч гривень. Крім того, вилучено гроші в сум 16 тисяч доларів США та 115 тисяч гривень.   

Відповідно до ч. 3 ст. 302 Кримінального кодексу України, за якою слідчими кваліфіковано дії викритих зловмисників, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Департамент комунікації Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux