Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Понад 70% опитаних батьків підтримали впровадження в закладах освіти офіцера безпеки - Мар’яна Рева
Опубліковано 23 січня 2024 року о 17:20


Понад 70% опитаних батьків підтримали впровадження в закладах освіти офіцера безпеки. Про це речниця Міністерства внутрішніх справ України Мар'яна Рева розповіла в ефірі "Суспільне. Спротив". Мова йшла про проєкт "Служба освітньої безпеки", перші кроки в його реалізації та відбір кандидатів.

Проєкт "Офіцери Служби освітньої безпеки" реалізується в Україні за ініціативи керівництва держави та за участі Міністерства внутрішніх справ, Міністерства освіти і науки, Національної поліції. Його створили, аби захистити дітей в умовах повномасштабної війни та сформувати повноцінне безпекове середовище після її завершення. Ідея посилити захист виникла, в тому числі, через збільшення випадків виявлення фактів обігу незаконної зброї та боєприпасів. 

Мар’яна Рева зазначила, що перед тим як розпочати роботу над впровадженням проєкту, серед батьків було проведене опитування.

"Із понад 350 тисяч опитаних 70% підтримали впровадження в закладах освіти офіцера безпеки. Більше половини батьків висловилася саме за те, що безпека в освітньому закладі має забезпечуватися саме фізичною присутністю працівника поліції", - підкреслила речниця МВС. 

За її словами, перших офіцерів безпеки обирали через конкурс серед чинних працівників поліції. 

"Місяць тому ми оголосили конкурс серед чинних працівників поліції на підвищення кваліфікації. Ці люди нестимуть службу в школах, які першочергово потребують фізичної присутності поліцейського. Цей перелік ми узгоджували з Міністерством освіти і науки. Нам подали 402 школи. Вони всі знаходяться у прифронтових регіонах, а також у регіонах, які наближені до кордону з Республікою Білорусь та Російською Федерацією. Вже пройшли відбір понад 480 кандидатів", - наголосила Мар'яна Рева. 

Відібрані поліцейські завершили теоретичну підготовку, а цього тижня розпочали стажування у відповідних освітніх закладах. Згодом їх замінять офіцери Служби освітньої безпеки - працівники поліції, яких відберуть на конкурсній основі серед бажаючих цивільних осіб. Вони теж пройдуть відповідну підготовку. У планах у 2024 році забезпечити такими фахівцями до двох тисяч шкіл. Загалом ціль проєкту - охопити фізичною охороною всі освітні заклади в Україні: ті, що працюють в очному та змішаному режимах. 

"Ми говоримо не лише про людину, яка просто стежить, аби діти не бігали коридорами, чи були вчасно відчинені або ж зачинені двері. Ми говоримо про фахівця з безпекових питань, який перевірятиме сторонніх осіб, які намагаються потрапити до школи. Металошукачі та спецрамки допоможуть виявляти заборонені предмети, які хтось може принести до школи. Це і профілактичні бесіди з дітьми, і участь в педагогічному процесі, коли офіцер СОБ зможе виступати з ініціативами для посилення безпеки в закладах освіти", - зазначила Мар'яна Рева.

У перших 402 закладах освіти поліцейські почнуть працювати з початку лютого. Ідеться, про Волинську, Дніпропетровську, Житомирську, Запорізьку, Київську, Миколаївську, Рівненську, Сумську, Чернігівську області. 

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux