Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Представниця Управління дотримання прав людини у Дніпропетровській області Наталія Урман підбила підсумки роботи за 2021 рік та визначила головні напрямки роботи у наступному році
Опубліковано 20 грудня 2021 року о 11:23

Вже другий рік дотримання прав людини в поліцейський діяльності у Дніпропетровській області  контролює старший інспектор з особливих доручень Управління дотримання прав людини Національної поліції України Наталія Урман.

За цей час вона налагодила ефективну комунікацію та співпрацю з представниками різних гілок влади, членами громади, освітніми та медичними закладами, брала участь в освітніх заходах, здійснювала моніторингові візити та проводила інструктажі для особового складу підрозділів поліції з питань забезпечення прав людини.  

Наталія Урман  долучалась до обговорень під час засідань робочих груп у напрямках відновлення неповнолітніх, підозрюваних у вчиненні кримінальних правопорушень, навчанні медіаторів з прав людини, відборі адвокатів, які залучаються для надання безоплатної правової допомоги, протидії домашньому насильству. Впродовж року вона здійснила 27 моніторингових візитів до територіальних підрозділів поліції та ізоляторів тимчасового тримання, під час яких перевірила порядок несення служби мобільними групами, які виїжджають на виклики про домашнє насильство. Активно працює у напрямку вирішення проблеми домашнього насильства, ефективно співпрацює з освітніми та медичними закладами, службами у справах дітей. В рамках всесвітньої акції «16 днів проти насильства» спільно з поліцейськими ГУНП в Дніпропетровській області організувала виставку «Річ у тім 2.0» у містах Дніпро, Нікополь, Новомосковськ, Павлоград, Синельникове та Кам’янське. На плакатах були зображені предмети, пов’язані з реальними кейсами домашнього насильства. Також відвідувачам показали відеороліки із історіями зі справжніх протоколів поліцейських. В рамках акції перехожі  клеїли на плакат помаранчеві долоньки та долучилися до флешмобу - запуску помаранчевих кульок.

Також впродовж року брала участь у нарадах за участі керівництва ГУНП в Дніпропетровській області та готувала доповіді за напрямками своєї роботи.  У березні поточного року пройшла навчання з підвищення кваліфікації у Харківському національному університеті внутрішніх справ. У липні взяла участь у тренінгу з питань дотримання прав людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом.  У жовтні разом з колегами приєдналася до тренінгу з практичних аспектів захисту персональних даних в поліцейській діяльності та визначенні стратегічних цілей  на майбутнє. Спільно з представниками ГУНП та УПП в Дніпропетровській області організувала тренінг для опрацювання ризиків і наступних кроків в рамках проєкту «Поліцейський як учасник освітнього процесу». Також проводила інструктажі для особового складу напередодні масових заходів, де наголошувала на важливості дотримання прав людини під час охорони публічної безпеки.

Ще одним напрямком роботи Наталії Урман є контроль за дотриманням прав затриманих осіб. За час своєї роботи вона налагодила ефективну комунікацію з регіональним представником Верховної ради України з прав людини, запланувала заходи, направлені на підвищення обізнаності поліцейських в  питаннях дотримання прав затриманих. Спільно з уповновноваженою Верховної Ради України, прокурорами та поліцейськими Наталія Урман здійснила комісійне обстеження кімнати для затриманих, розташованої у відділенні поліції № 1 Кам’янського РУП.

Вона є учасницею комунікативної групи по впровадженню системи «Custody Records» у відділенні поліції № 7 Дніпровського РУП. У грудні спільно з делегацією КМЄС перевірила стан ремонтних робіт та технічні можливості для встановлення відеообладнання, необхідного для роботи системи. Все буде здійснено відповідно до вимог міжнародних стандартів з дотримання прав людини.  Це система електронного обліку всіх дій із затриманими особами «Custody Records», яка є прикладом сучасної світової практики правоохоронної діяльності. Вона дає змогу посилити гарантії захисту затриманих осіб від неналежного поводження та захистити самих правоохоронців від неправдивих звинувачень з боку затриманих осіб, убезпечити їх від можливих провокацій.  

У новому році Наталія Урман планує продовжувати роботи за всіма цими напрямками, але найбільше зусиль спрямувати на розширення проєкт «Custody Records» у відділеннях поліції Дніпропетровської області.  

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux