Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Дніпропетровщині судитимуть учасників наркоугруповання
Опубліковано 04 січня 2022 року о 18:40

Четверо чоловіків і жінка організували незаконний бізнес з виготовлення та збуту канабісу. Коноплі елітних сортів вони вирощували у восьми підпільних лабораторіях, які функціонували безперервно. Надалі  рослин сушили, переробляли у канабіс та збували наркозалежним. Тепер за такий бізнес їм загрожує до 12 років за ґратами з конфіскацією майна.  

Викрили злочинне угруповання оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Дніпропетровській області спільно зі слідчими Криворізького районного управління поліції влітку минулого року.

Тоді правоохоронці встановили, що до складу групи входило п’ятеро мешканців Кривого Рогу. Для безперервного вирощування конопель зловмисники організували вісім підпільних нарколабораторій, які облаштували у власних квартирах та орендованих будинках. Приміщення нарколабораторій були оснащені спеціальним світлом, приладами для підтримки необхідної вологості, температури та живлення рослин міндобривами. 

 Готові суцвіття канабісу правопорушники фасували для подальшої реалізації замовникам. Окрім канабісу, вони ще й власноруч виготовляли та реалізовували конопляне печиво.

 Клієнтів зловмисники підшукували через власну віртуальну Інтернет-крамницю, а «товар» відправляли поштою, отримуючи оплату  на електронні гаманці. 

 Щомісячний дохід від реалізації канабісу сягав близько мільйона гривень. 

 Під час обшуків поліцейські вилучили канабіс, конопляне печиво, рослини конопель, обладнання для вирощування нарковмісних рослин, а також велику суму грошей у національній та іноземній валюті. 

 Фігурантам слідчі повідомили про підозру одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України: 

 ч. 3 ст. 307 – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів;

 ч. 2 ст. 310 – посів або вирощування снотворного маку чи конопель;

 ч. 1, ч. 2  ст. 313 – викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням;

 ч. 1 ст. 317 – організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів;

 ч. 1, ч. 2 ст. 306 – Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів.

 На даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт скеровано до Довгинцівського районного суду м. Кривий Ріг для розгляду по суті.

 Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком  до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Департамент боротьби з наркозлочинністю 

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux