Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Дніпропетровщини та Донеччини припинили діяльність інтернет-магазину синтетичних наркотиків
Опубліковано 17 вересня 2021 року о 11:33

Психотропи збувались шляхом «закладок», а також за допомогою кур’єрської служби по всій території держави.

15 вересня на одній із вулиць Новомосковська правоохоронці затримали чоловіка із забороненими речовинами. Ним виявився 20-річний мешканець Дніпра, у якого під час особистого обшуку вилучили 28 згортків із наркотичною речовиною «Alfa PVP», банківські картки та мобільний телефон.

За місцем мешкання фігуранта поліцейські вилучили 134 згортки та трубочки з психотропами, електронні ваги та банківські карти. 

Проведеними заходами слідчі встановили причетність затриманого та 28-річного жителя Маріуполя до діяльності інтернет-магазину з продажу  наркотиків.

В ході подальших слідчих дій поліцейські провели санкціонований судом обшук, де вилучили ще 38 згортків з  речовиною «Alfa PVP», та інші речові докази. 

Правоохоронці встановили, що зловмисники через один із мессенджерів рекламували та пропонували придбати громадянам наркотичні засоби та психотропні речовини. Після отримання замовлення вони збували наркотики шляхом «закладок», а також за допомогою однієї  з кур’єрських служб в інші міста держави.

За цінами «чорного» ринку вартість вилучених речовин складає близько 44 тисяч гривень.

Все вилучене направлене на проведення відповідних експертних досліджень.  

Наразі один із чоловіків затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Слідчим за погодженням із прокуратурою йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу  іншому фігуранту.  Слідчі заходи проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.   

У документуванні брали участь оперативники управління боротьби із наркозлочинністю Дніпропетровської та Донецької областей, слідчі ГУНП Дніпропетровщини.  

На даний час проводяться подальші заходи щодо встановлення місця знаходження та документування злочинної діяльності інших осіб, причетних до незаконної діяльності.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux