Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Кривому Розі поліція затримала членів наркоугруповання, які щомісяця збували майже 2000 доз метамфетаміну
Опубліковано 18 лютого 2021 року о 12:20

До його складу входило сім осіб, які налагодили роботу двох лабораторій із виготовлення метамфетаміну та розгалужену мережу його збуту.

https://www.npu.gov.ua/assets/userfiles/2021/02/18/dnipronarkozatrim_16022021_.jpgВикрили діяльність злочинної групи, а також місце знаходження нарколабораторій оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області, слідчі Головного слідчого управління Національної поліції за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Поліцейські встановили, що організував наркобізнес 41-річний мешканець Кривого Року. Допомагали йому ще шість осіб. Зловмисники налагодили потужне виробництво метамфетаміну та розгалужену мережу його збуту серед мешканців міста та області, а також серед мешканців Кропивницького.

https://www.npu.gov.ua/assets/userfiles/2021/02/18/dnipronarkozatrim_16022021_4.jpgНа території Кривого Рогу функціонували дві лабораторії. Одна знаходилася у помешканні фігуранта в Покровському районі, друга – у гаражі в Саксаганському районі.  Між усіма учасниками були чітко розподілені ролі: координація роботи, контроль за технологічним процесом виготовлення, придбання компонентів і збут психотропів дрібними та оптовими партіями.

Розповсюджували метамфетамін за допомогою системи «закладок» та «з рук у руки», а також через наркодилерів. За один грам «товару» зловмисники отримували 1500 гривень. Розрахунки проводилися як в безготівковій формі, так і готівкою.

Потужності лабораторій дозволяли виготовляти щомісяця близько 2000 доз, а відтак отримувати організатору понад 3 мільйони гривень прибутку. Отримані від злочинної діяльності кошти він розподіляв між усіма учасниками угруповання.

https://www.npu.gov.ua/assets/userfiles/2021/02/18/photo_2021-02-18_11-01-04.jpg16 лютого поліцейські за силової підтримки спецпризначенців КОРД затримали організатора та одного з учасників угруповання та припинили діяльність нарколабораторій. Саме затримані контролювали їх діяльність та збут психотропів.

За результатами проведення 30 санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили готового до продажу метамфетаміну на 600 тисяч гривень, а також лабораторне обладнання, сировину для його виготовлення, 200 банківських карток, 30 мобільних телефонів, автомобілі зловмисників, зброю та грошей у різній валюті.

Загалом було вилучено майна на 3 мільйони гривень.

На даний час двом особам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Після завершення всіх процесуальних заходів правова оцінка буде надана діям інших учасників угруповання.

https://www.npu.gov.ua/assets/userfiles/2021/02/18/dnipronarkozatrim_16022021_5.jpg

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

https://www.npu.gov.ua/assets/userfiles/2021/02/18/dnipronarkozatrim_16022021_6.jpgЗа виготовлення та збут наркотиків зловмисникам може загрожувати до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux