Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Збували амфетамін та канабіс – поліцейські Дніпропетровщини викрили членів наркоугруповання
Опубліковано 28 липня 2022 року о 11:16

До злочинної групи входило  п’ятеро осіб – дві жінки та троє чоловіків, мешканці Покровська Дніпропетровської області. Фігуранти налагодили збут наркотиків і психотропів, які розповсюджували через закладки та «з рук у руки». Такий бізнес приносив їм до 300 тисяч гривень у місяць. Чотирьом членам угруповання вже повідомлено про підозру, а на їхнє нерухоме майно та банківські рахунки накладено арешт.

Викрили членів наркоугруповання оперативники управління боротьби  з наркозлочинністю у Дніпропетровській області ДБН Нацполіції спільно зі слідчими та оперативними службами поліції Дніпропетровщини та за процесуального керівництва Нікопольської окружної прокуратури.

Встановлено, що незаконний «бізнес» організувала 37-річна жителька Покровська. Вона злучила до незаконної діяльності свого 28-річного співмешканця та ще трьох місцевих жителів віком від 29-ти до 41-го року. 

«Спеціалізувалися» зловмисники на збуті метамфетаміну та канабісу. За постачання гуртових партій наркотиків і психотропів на територію області відповідала лідерка угруповання. «Товар» вона передавала іншим фігурантам, які його фасували і розповсюджували шляхом закладок та під час особистих зустрічей із клієнтами. Оплата замовлень відбувалася як готівковим розрахунком, так і через банківські перекази. Щомісяця зловмисники отримували понад 300 тисяч гривень прибутку.   

Вчора, 26 липня, поліцейські за силової підтримки працівників полку поліції особливого призначення затримали двох членів угруповання під час збуту чергової партії заборонених речовин. Під час десяти одночасних санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів, в їх автомобілях та гаражах поліцейські вилучили канабіс та метамфетамін, гроші, банківські картки та мобільні телефони. Також вилучено автомобіль, який організаторка використовувала у злочинній діяльності та накладено арешт на всі банківські рахунки і шість квартир, що перебувають у власності фігурантів.

Чотирьом членам угруповання слідчі вже повідомили про підозру за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України, це - незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів вчинені організованою групою в особливо великих розмірах.  Одному з них суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави - 500 тисяч гривень, двох - затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Питання щодо повідомлення підозри п’ятому учаснику угруповання буде вирішуватися після надходження результатів експертного дослідження. 

Відповідно до санкцій інкримінованої статті, фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Департамент боротьби  з наркозлочинністю 
Національної поліції України

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux