Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Разом і вдома, і на службі: нікопольський дільничний Валерій Смалій розповів історію своїх чотирилапих вихованців
Опубліковано 22 жовтня 2023 року о 09:41

На вихованні у поліцейського – дві собаки, які стали для нього більше, ніж домашніми улюбленцями. 

«Чайва вже одинадцять років зі мною, разом ми несли службу поблизу Авдіївки, Костянтинівки, Торецька, Очеретиного та інших міст і сіл, куди я був відкомандирований у складі зведеного загону. Вона знала там кожну стежку, кожну посадку, вивчила територію усюди, де ми патрулювали», - розповідає він. Так як Валерій мисливець, собака звикла до звуків пострілів, тому і зараз вибухи її не лякають. 

Друга собака породи «лайка» на ім’я Вовк  - родом з деокупованої Харківщини. Він прихистив її декілька місяців тому. Валерій поділився історією порятунку травмованого собаки, який одного дня сам підбіг до нього під час патрулювання. Йому стало шкода песика і він вирішив, що в його домі точно знайдеться місце і для цього песика. Поліцейський відвіз його до ветеринара, купив усі необхідні ліки та вітаміни. «Ім’я дав - Вовк, бо він дійсно схожий на дикого звіра, часто кусається і має норовливий характер. Пізніше я дізнався, що його евакуювали з деокупованої території Харківської області, а хазяїна до цього часу так і не вдалося знайти», - розповідає поліцейський.

У родині дільничного є ще одна собачка породи шпіц, але вона зараз проживає з дружиною та донькою поліцейського, які евакуювалися з Нікополя через постійні обстріли. «Дуже сумую за ними, а собаки усюди бувають зі мною  - вони моя утіха та розрада» - ділиться Валерій. 

Офіцер поліції з 2014 року неодноразово ніс службу у складі зведених загонів у Донецькій області. Остання ротація правоохоронця закінчилася у грудні 2021 року, за два місяці до повномасштабного вторгнення росіян в Україну. Зараз поліцейський працює у рідному Нікополі, який майже щодня потерпає від обстрілів. Багато років пройшло з 2014 року, однак незмінним лишилося те, що його собаки так само віддано тримають стрій поряд зі своїм хазяїном під щоденними обстрілами та ударами окупантів по місту, в якому Валерій працює вже понад 26 років. 

 «Люди тут потребують нашої допомоги, тож ми робимо все, щоб вони відчували захищеність і підтримку», - каже поліцейський. - Але і тварин шкода, які також страждають від звуків вибухів. Завжди намагаюся допомогти безпритульним собакам». 

Тиждень тому нікопольські пабліки облетіло оголошення про зникнення німецької вівчарки. Як виявилось, власниця собаки потрапила до лікарні, а пес дуже сумував за нею. Одного дня він вирушив на її пошуки та загубився. 18 жовтня Валерій побачив вівчарку на вулиці та не пройшов осторонь. Поліцейський задіяв всі сили: вже за пів години він знайшов контакт людини, яка вела пошук пса, та успішно повернув його додому. 

 Не будьте байдужими – закликає він місцевих мешканців, адже тваринам теж потрібна наша підтримка!


Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області за матеріалами Нікопольського РУП


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux