Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Річниця створення служби ювенальної превенції: як повномасштабна війна змінила роботу «дитячих» поліцейських
Опубліковано 08 липня 2023 року о 12:10

8 липня вітаємо співробітників ювенальної превенції з річницею створення служби та розповідаємо, як війна вплинула на їх роботу, додала нових обов’язків, як вони несуть службу в умовах воєнного стану. Деталями своєї роботи діляться поліцейські ювенальної превенції Кам’янського РУП.


 Заступниця начальника сектору ювенальної превенції Кам’янського РУП Любов Головій розповідає, що серед основних завдань служби на сьогодні є робота з дітками із внутрішньо переміщених родин, які виїхали з окупованих територій.  «На території міста Кам’янське та району зараз проживають близько 5 тис. таких дітей. Ми відстежуємо, до яких закладів освіти розподілили малечу з родин ВПО, де їх навчається найбільше» - зазначає вона.

Ці родини - у постійному фокусі уваги поліцейських. Разом з волонтерами вони відвідують діток, привозять одяг, іграшки, найнеобхідніші речі. «Ці діти покидали свої домівки раптово та не завжди мали можливість взяти навіть улюблену іграшку -  каже інспекторка сектору ювенальної превенції Кам’янського РУП Дарина Довгопола. - Одного разу до нас звернулося керівництво закладу освіту та повідомило, що у них навчається такий  хлопчик. Ми вирішили допомогти дитині та завдяки проєкту «Подаруй дитині мрію» хлопчик отримав бажану іграшку».

Також поліцейські закликають своїх колег приносити іграшки та канцелярію, які роздають своїм підопічним. «Завдяки співпраці з благодійниками ми маємо невеликий запас дитячої суміші для харчування немовлят та  під час відвідувань передаємо її матерям, які цього потребують» - додала поліцейська.  

На сьогодні у Кам’янському районному управлінні поліції працюють 7 ювенальних поліцейських. Вони налагодили взаємодію з психологами, лікарями, благодійниками, залучили центри надання соціальних послуг, службу у справах дітей. Зазвичай поліцейські з’ясовують, якої саме допомоги потребують дітки  та координують  відповідні служби. Іноді є необхідність надати правову допомогу батькам. 

У багатьох закладах освіти створені гуртки, де з внутрішньо переміщеними дітьми працюють психологи. Вони  допомагають їм зняти напругу, пройти реабілітацію. Поліцейських часто запрошують взяти участь у цих зустрічах, разом провести  пізнавальні  та профілактичні заходи.

Також правоохоронці співпрацюють із дитячими садочками, куди прибули дітки-переселенці та малеча з особливими освітніми потребами. Їм буває важко зорієнтуватися та адаптуватися до нових умов. Разом з дітками вони виготовляють обереги для військовослужбовців Збройних сил України. Серед дітей-переселенців у багатьох батьки зараз перебувають на фронті, під постійними обстрілами. Тож у ці вироби малеча вкладає усю свою любов та мрії про швидке закінчення війни, повернення додому та зустріч з рідними людьми. 

- Дітки нам довіряють, діляться своїми переживаннями, особистими думками, потаємними бажаннями. Ми дуже цінуємо це - зазначають поліцейські.

Ювенальні правоохоронці  опікуються безпекою дітей, захищають їх права та інтереси,  дбають про їх розвиток та виховання. Довіра, дружні стосунки та співпраця є головними пріоритетами у роботі з дітьми, їх батьками та педагогами. 


Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux