Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Розукомплектовували електропідстанції та викрадали промислове обладнання стратегічного підприємства: на Дніпропетровщині поліцейські затримали організовану злочинну групу
Опубліковано 01 листопада 2022 року о 14:59

На рахунку фігурантів – десятки крадіжок, до вчинення яких вони ретельно готувалися: підбирали спеціальний інструмент, вивчали місцевість, прораховували маршрут руху, вивчали розташування постів та графік охорони, наявність прихованого відеоспостереження та шляхи відходу. Сума збитків може становити мільйони гривень.

Отримавши повідомлення про крадіжки з електропідстанцій і стратегічного підприємства на території Дніпропетровської області, правоохоронці проаналізували способи їх вчинення та іншу слідову інформацію і зробили висновок, що до їх вчинення причетна одна і та ж група осіб.

Під час розслідування цих фактів встановлено, що злочинна група складалася з 10 осіб – усі вони жителі Кривого Рогу, один із них - колишній працівник підприємства, мав технічні знання та навички для розукомплектації обладнання. Вік фігурантів - 30-40 років, дехто у минулому уже мав судимість.

Зловмисники ретельно готувалися до вчинення злочинів: підбирали спеціальний інструмент, вивчали місцевість, прораховували маршрут руху, вивчали розташування пости та графік охорони підприємства, наявність прихованого відеоспостереження та шляхи відходу. Викрадене обладнання, як правило, збували, а частину отриманих грошей вкладали в інструменти та пристрої для скоєння наступних крадіжок.

Задокументували злочинну діяльність «мародерів» поліцейські Департаменту карного розшуку Національної поліції України спільно зі слідчими та оперативниками ГУНП в Дніпропетровській області. Процесуальне керівництво здійснювала прокуратура Дніпропетровської області. Обшуки відбувалися за силової підтримки полку поліції особливого призначення.

Під час слідчих заходів вилучені речові докази, гроші, зброя та два автомобілі, на яких вони перевозили викрадене обладнання.

Організатору та лідеру угруповання оголошено про підозру за попередньою правовою кваліфікацією - ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена у великих розмірах в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Процесуальні рішення щодо інших фігурантів прийматимуться після проведення слідчих дій та встановлення ролі кожного із них.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux