Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідча Юлія Кузьміна: Найскладніше було приймати заяви про безвісно зниклих людей, коли моя мати сама була в окупації
Опубліковано 01 липня 2024 року о 17:42

Слідча слідчого відділу з розслідування тяжких та особливо тяжких злочинів проти життя та здоровʼя особи Нікопольського районного управління поліції Юлія Кузьміна зазначає, що тема зниклих безвісти для неї займає особливе значення, адже є повне усвідомлення того, що наразі проживає родина.

- Кожної хвилини я могла опинитися на місці цих людей, тому як ніхто розуміла їх горе та бажала допомогти. Складність розслідування таких справ полягає в тому, що хочеш максимально допомогти, але потрібно підбирати кожне слово під час розмови з близькими родичами зниклих, аби не зачепити їх горе.

У 2022 році село Борозенське Бериславського району Херсонської області, в якому народилася слідча, опинилося в окупації. Там мешкала її мама, яка була головою територіальної громади й навідріз відмовилася кидати людей сам на сам з ворогом.  

«Найболючіше згадувати, як я не мала жодної  змоги звʼязатися з найріднішою мені людиною. А в місцевих пабліках люди обговорювали те, що її розстріляли в лісопосадці російські війська», - пригадує Юлія. 

«Коли працюєш на місцях російських атак і бачиш потрощені будинки, то розумієш, що це не просто стіни або шматок будівельного матеріалу - це чиєсь повністю зруйноване життя», -  розповідає поліцейська. Вона сама неодноразово потрапляла під обстріли, але за два роки повномасштабної війни страху вже немає. На місці події у Юлії є свій алгоритм дій і основне тут потурбуватися про людей, адже для їх життя існує постійна загроза. Окупанти здійснюють повторні удари з артилерії та прицільно б'ють по службових авто правоохоронців. Попри це, виїжджати з Нікополя поліцейська ніколи навіть не думала, бо потрібна тут людям.

У правоохоронних органах Юлія працює  понад десять років. Прийшла вже у свідомому віці, адже  стати поліцейською та допомагати людям було її дитячою мрією. На плечі офіцера поліції часто покладається обовʼязок у проведенні слідчих дій за резонансними та жорстокими вбивствами людей, серед яких було убивство заступника мера Нікополя. За успішне та сумлінне виконання своїх службових обовʼязків неодноразово відзначалася подяками та грамотами органів місцевого самоврядування, голови обласної ради, університету, керівництва національної поліції. У 2024 році отримала з рук міністра внутрішніх справ України Ігора Клименка нагрудний знак «За відзнаку в службі». 

- Найбільше під час розслідування злочинів надихає той факт, що зловмисник понесе заслужене покарання, - ділиться поліцейська.

Після нашої Перемоги Юля мріє поїхати відпочити на рідну Херсонщину, у рідні краї. А потім відновлювати країну та справедливість для тих, хто постраждав внаслідок війни. 

Бажаємо Юлі Кузьміній та кожному слідчому, який сьогодні невпинно працює попри всі загрози їх життю та здоровʼю - сил та наснаги в роботі. Професійних досягнень, здоровʼя та вдячності від людей. 

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області за матеріалами Нікопольського РУП


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux