Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Стартував набір офіцерів серед цивільних осіб до Служби освітньої безпеки», - Надія Ситник
Опубліковано 18 червня 2024 року о 08:37

Про це т.в.о. начальника управління організації Служби освітнього процесу Національної поліції України Надія Ситник розповіла в етері Національного телемарафону «Єдині новини» під час обговорення теми впровадження офіцерів безпеки в закладах освіти. 

Проєкт "Офіцери Служби освітньої безпеки" реалізується в Україні за ініціативи керівництва держави та за участі Міністерства внутрішніх справ, Міністерства освіти і науки, Національної поліції. Мета створення - захистити дітей в умовах повномасштабної війни та сформувати повноцінне безпекове середовище після її завершення.

Надія Ситник під час інтерв’ю зауважила, що інспектори Служби освітньої безпеки мають функціонал, який значно відрізняється від діючої програми шкільних офіцерів поліції. Зокрема, до основних функцій інспекторів СОБ належить правоохоронна, наставницька і просвітницька.

Завдання офіцерів СОБ полягає у забезпеченні безпечних умов під час навчального процесу. Поліцейський буде координувати пропускний режим, аби жодна стороння особа чи підозрілий предмет не загрожували безпеці дітей, допомагати учням вирішувати будь які конфлікти мирним шляхом, запобігати правопорушенням, займатися патріотичним вихованням та мотивувати школярів до активної життєвої позиції.

«У планах до кінця 2024 року забезпечити офіцерами Служби освітньої безпеки до 2000 шкіл по всій території України. В пріоритеті навчальні заклади загальної середньої освіти прикордоння, та ті, що працюють в очному та змішаному режимах», - повідомила Надія Ситник. 

Принцип розподілу інспекторів: один поліцейський на один навчальний заклад. Він буде знаходитися в закріпленій школі на постійній основі, аби ефективно взаємодіяти з усіма учасниками освітнього процесу. 

В першу хвилю здійснено набір до підрозділу з діючих поліцейських. Наразі 900 осіб вже проходять навчання за спеціалізацією. 

«Від сьогодні на сайті Національної поліції України розміщено конкурс щодо працевлаштування із числа цивільних осіб, які в подальшому пройдуть 6 місяців навчання і зможуть стати офіцерами Служби освітньої безпеки», - повідомила Надія Ситник.

Процес навчання орієнтовано на отримання ключових навичок у роботі офіцерів Служби освітньої безпеки, зокрема координація з учасниками освітнього процесу різної вікової категорії, основи психології, розуміння принципів інклюзивного навчання і безбар'єрності, та відновлювальна комунікація. 


Департамент комунікації МВС України 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux