Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Дніпрі поліцейські затримали учасників злочинного угруповання, які продавали елітні коноплі під «патріотичним» брендом
Опубліковано 21 квітня 2022 року о 10:45

Чоловіки зареєстрували веб-сайт, де пропонували придбати насіння та аксесуари для вирощування та куріння марихуани, розповідалося про способи вирощування та види конопель. Водночас з цим налагодили нелегальний збут висушеної марихуани.

Лідером групи був 43-річний чоловік, який організував поставки елітних сортів насіння конопель, надавав учасникам групи великі обсяги марихуани для збуту та розподіляв кошти між іншими наркозбувачами.  Також він забезпечував силову підтримку бізнесу. До нелегального бізнесу організатор залучив ще шість мешканців Дніпра та свою 67-річну мати. Вони забезпечували переробку та збут марихуани, пошук нових клієнтів. Для реклами «бізнесу» зловмисники розповсюджували візитівки та ставили кліше з рекламою на будівлях і парканах.

Злочинну діяльність угруповання викрили співробітники управління карного розшуку ГУНП в Дніпропетровській області й слідчі Дніпровського РУП під процесуальним керівництвом Центральної окружної прокуратури. 20 квітня за силової підтримки полку поліції особливого призначення за місцями мешкання фігурантів відбулися 12 одночасних обшуків.  В результаті слідчих заходів поліцейські вилучили 144 кущі конопель, сліп-пакети та паперові згортки з висушеними коноплями вагою близько 1, 6 кг, насіння та аксесуари для вживання марихуани, а також кліше з логотипом з логотипом власної марки для нанесення рекламних зображень на будівлях та у громадських місцях, наклейки з рекламою сайту, сім-картки та банківські картки. Також за місцем мешкання організатора групи була виявлена снайперська гвинтівка Драгунова з прицілом, 440 патронів до неї та газовий револьвер.

Для розслідування злочинної діяльності групи слідчі відкрили три кримінальні провадження за статтями 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та 309(незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Наразі чотирьох  фігурантів затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають подальші слідчі дії.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux