Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У територіальних громадах Дніпропетровщини у співпраці з поліцією працюватиме спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі
Опубліковано 13 січня 2022 року о 16:08

Сьогодні дві територіальні громади Дніпропетровської області – Апостолівська та Покровська (Синельниківського району) долучилися до пілотного проєкту «Вихователь безпеки».

Начальник Управління ювенальної превенції Національної поліції України Василь Богдан зазначив, що на сьогодні участь у пілотному проєкті беруть 15 територіальних громад із 9 регіонів країни з перспективою запровадження 17 вихователів безпеки. 13 січня Меморандум про співпрацю та партнерство підписали Головне управління Національної поліції України у Дніпропетровській області, Державна служба з надзвичайних ситуацій, голови територіальних громад та Департамент освіти і науки облдержадміністрації.

Незабаром буде оголошений конкурс на ці посади. Відбір здійснюватиметься комісією, сформованою органами місцевого самоврядування. Навчання спеціалістів проходитиме на базі закладів вищої освіти МВС із залученням відповідних фахівців. Надалі поліція буде супроводжувати роботу «вихователя безпеки», вони плануватимуть спільні заходи та проєкти.  

Спеціаліст з безпеки займеться створенням безпекового простору для дітей та підлітків в освітньому середовищі. Він працюватиме над виявленням та попередженням негативних явищ серед неповнолітніх. Це булінг, суїцидальна поведінка, запобігання дитячої злочинності, вживання наркотиків та багато інших важливих питань.  Головним завданням «вихователів безпеки» буде попередження та вчасне виявлення таких явищ, після чого він одразу інформуватиме та залучатиме до вирішення питань відповідні служби. Потім у взаємодії з ними - усуватиме загрозу для безпеки дітей.  Для цього вихователь буде постійно співпрацювати з поліцією, службою з надзвичайних ситуацій та органами місцевого самоврядування.

За словами начальника ГУНП в Дніпропетровській області Анатолія Щадило, запровадження проєкту «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі» є важливим, тому що безпека дітей є пріоритетним завданням не тільки для поліції, а й для держави та суспільства в цілому. Він зазначив, що цей проєкт, поряд з іншими, удосконалить та зробить ефективнішим партнерство між поліцією, освітянами, надзвичайниками та громадами.

Під час підписання меморандуму голова Покровської ОТГ Світлана Спажева зазначила: «Наші фахівці давно працюють над тим, щоб діти, які проживають на  території нашої територіальної громади, не зазнавали булінгу, насильства, інших протиправних дій. Наші зобов’язання у проєкті є посильними для нашої громади, адже це дозволить нашим дітям почуватися захищеними в освітніх закладах».

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux