Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Виявляв колаборантів та під прицілом снайпера допомагав місцевим: про службу на деокупованих територіях південного регіону розповідає поліцейський з Криворіжжя Віталій Штирхун
Опубліковано 20 вересня 2023 року о 13:25

Старший дільничний офіцер поліції відділення поліції № 10 Криворізького РУП Віталій Штирхун - один з тих, хто у  2015 році стояв на захисті територіальної цілісності України у Донецькій області. Після двох років служби, маючи за плечима досвід виконання таких службових завдань, поліцейський у складі зведеного загону поліції вирушив на деокуповані території Херсонської області.


 Правоохоронець розповів, що за час служби доводилося викривати корегувальників вогню, які гатили по їх позиціях та затримувати колаборантів, які підтримували окупаційну владу. Поліцейський разом з колегами ніс службу на блокпостах,  документував воєнні злочини, вчинені окупантами, фіксував щоденні обстріли, рятував та допомагав пораненим. Але найскладніше, за його словами, бачити, як війна забирає у людей найцінніше - їх життя.

 «Під час служби під обстрілами, коли мало не щодня доводилося бачити страждання мирних людей, я зрозумів, що найцінніше, що має кожна людина - це життя. Неможливо бачити як страждає мирне населення, наші воїни, особливо у ситуаціях, де ми безсилі. По нас працювали з мінометів, снайпери намагалися поцілили по нас навіть тоді, коли ми допомагали людям. Громадянам потрібно було доставляти воду, їжу і ми не могли їх залишити без піклування. Навіть під обстрілами ми доставляли їм все необхідне для життя» - розповідає поліцейський. 

  За свої досягнення офіцер нагороджений відомчою заохочувальною відзнакою  - нагрудним знаком «За відзнаку в службі» від Міністра внутрішніх справ України та пам’ятною медаллю «За визволення м. Херсон»

Разом з працівниками різних підрозділів поліції Дніпропетровщини у складі зведеного загону поліцейські відділень поліції № 6, 7 та 9 Криворізького РУП допомагали херсонським колегам виконувати завдання поліції та забезпечувати дотримання вимог воєнного стану. Під постійними обстрілами, ризикуючи власним життям, правоохоронці проводили стабілізаційні заходи, фіксували наслідки вчинених ворогом воєнних злочинів, дбали про безпеку місцевих жителів.

 Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області за матеріалами Криворізького РУП

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux