Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі Нацполіції зареєстрували майже 22 тисячі воєнних злочинів - Олексій Сергєєв.
Опубліковано 07 липня 2022 року о 19:30

Про це сьогодні, 7 липня, повідомив начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України Олексій Сергєєв під час брифінгу в «Укрінформі».

За словами Олексія Сергєєва, найбільше - 15 тисяч кримінальних проваджень - розпочато за фактами порушення законів та звичаїв війни (стаття 438 Кримінального кодексу України), 5,8 тисяч проваджень - за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (стаття 110 Кримінального кодексу України) та 945 проваджень - за колабораційну діяльність (стаття 111-1 Кримінального кодексу України.

Спікер також повідомив, що правоохоронці проводять масштабне відпрацювання.

«Поліцейські відпрацювали понад 68 тисяч осіб, за результатами перевірки майже 3,9 тисяч – передано до СБУ, 152 – заарештовано та 279 особам уже повідомлено про підозру за вчинення різних правопорушень.

Він додав, що з початку війни російська федерація активно використовує на території України диверсійно-розвідувальні групи, а також осіб, які здійснюють колабораційну діяльність. Національна поліція викрила 99 диверсійно-розвідувальних груп та затримала 1424 особи, причетних до диверсійно-розвідувальної діяльності, з яких 1062 – передано до СБУ.

Особливу увагу в роботі приділено і виявленню фактів незаконного обігу зброї. Тож від початку повномасштабного вторгнення поліцейські викрили понад 2,5 тис. таких злочинів. З незаконного обігу вилучено 935 одиниць вогнепальної зброї. Зокрема 352 пістолетів, понад 100 автоматів та понад тисячу боєприпасів.

Олексій Сергеєєв наголосив, що поліцейські вибухотехніки продовжують обстеження території, де розміщувалися позиції ворога та відбувалися бойові зіткнення. Загалом співробітники вибухотехнічної служби поліції здійснили понад 9 тисяч виїздів та оглянули майже 5 тисяч га території, де вилучили понад 95 тисяч боєприпасів та більше 2 тонн вибухових речовин.

Окремо спікер зупинився на роботі поліцейських кінологів, які з перших днів повномасштабного вторгнення постійно залучаються до несення служби на блокпостах. У  результаті з допомогою службових собак виявлено та вилучено 1,2 тис. одиниць зброї, понад 450 кг вибухівки та 52 кг наркотичних засобів.

«Органи та підрозділи Національної поліції продовжують гідно і сумлінно виконувати бойові розпорядження військового командування у визначених районах, а також забезпечувати належний рівень правопорядку на території нашої держави», – підсумував Олексій Сергєєв.

Управління комунікації Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux